Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Sperziebonen, nieuwe aardappels en olijven

Een reactie plaatsen

aardappels sperziebonen

Dit is een heel simpel én heel lekker gerecht, afkomstig uit het geweldige kookboek Veg van Hugh Fearnley-Whittingstall. Je kunt het eten als hoofdgerecht, met bijvoorbeeld goed Turks brood zoals wij vandaag deden, of als bijgerecht.

Ingrediënten:

NB. dit recept is voor 2-3 personen (ik maak het dubbele en eet het één keer warm en één keer koud)

  • 500 gram kleine nieuwe aardappels
  • 200 gram sperziebonen (of andere groene bonen), gepunt, in stukjes van 3-4 cm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 5 gram zwarte olijven, zonder pit, grof gesneden (tip: Kalamata of Taggia)
  • flinke hand basilicum, in stukken gescheurd
  • flinke kneep citroensap
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Snijd de aardappelen in tweeën of drieën. Doe ze in een pan, bedek met water, voeg zou toe, breng aan de kook en draai dan het vuur laag. Kook de aardappels 8 minuten, tot ze gaar zijn, en voeg de laatste 3 of 4 minuten de sperziebonen toe. Giet af en doe terug in de pan.

Verhit intussen de olijfolie in een kleine pan op een laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak heel zacht een paar minuten, zonder dat de knoflook kleurt. Voeg de olijven toe en verwarm een minuutje mee. Haal van het vuur.

Schenk de olie, knoflook en olijven in de pan met de aardappels en sperziebonen. Voeg de basilicum toe, een flinke kneep (of twee) citroensap en wat zout en peper. Schep door elkaar en dien warm op.

Als je wat overhoudt is dat de volgende dag erg lekker als salade, met bijv. wat geschaafde Parmezaanse kaas of een andere harde kaas.

kookboek Veg

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s