Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Pizza met bietjes en cheddar

Een reactie plaatsen

pizza bietjes

Vanavond aten we deze pizza, die echt verrukkelijk is!

Het kookboek adviseert om bietjes te gebruiken die je eerst zelf hebt geroosterd, maar omwille van de snelheid heb ik gekookte bietjes van de supermarkt gebruikt.

Het recept is afkomstig uit Veg van Hugh Fearnley- Whittingstall.

Ingrediënten:
(genoeg voor 3 pizza’s, voor in totaal 4-6 personen)

  • 1 hoeveelheid deeg voor pizza (zie het recept “Deeg voor pizza en platbrood” onder Brood of Pizza). Haal het op tijd uit de koelkast; uitrollen gaat makkelijker op kamertemperatuur.
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 uien fijngesneden
  • 5 – 6 eetlepels tomatensaus of tomatenpuree
  • ongeveer 200 gram gare, geschilde bietjes (niet in het zuur), in dunnen plakjes
  • 80 gram cheddar, geraspt
  • 1 bal buffelmozzarella
  • zeezout en versgemalen peper
  • eventueel wat rucola

Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de uien toe. Als ze beginnen te sissen, draai dan het vuur laag en fruit ze 15 minuten langzaam terwijl je af en toe roert. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 250 graden. Beleg de bakplaat met bakpapier.

Bestuif het werkblad met bloem en leg hier het deeg op. Prik er met je vingers in tot alle lucht eruit is. Laat een paar minuten rusten en verdeel het in drieën. Rol een deel zo dun mogelijk uit.

Leg de pizzabodem op het bakpapier. Verdeel hier heel dun een derde van de tomatensaus of -puree over, een derde van de uien, een derde van de bietjes en een derde van de geraspte kaas. Verdeel een derde van de mozzarella erover, in kleine stukjes gescheurd, en breng op smaak met zout en peper.

Belegd maar nog ongebakken

Belegd maar nog ongebakken

Schuif de pizza op de bakplaat in de oven. Bak 10 – 12 minuten totdat de bodem knapperig is en de bovenkant borrelt en goudkleurig is. Herhaal met de rest van het deeg en het beleg. (Bij een heteluchtoven kun je meerdere pizza’s tegelijk in de oven schuiven.)
Dien heet op! Desgewenst kun je de pizza nog met wat rucola garneren.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s