Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Vouwbrood met hete pompoen

Een reactie plaatsen

met cheddar

met cheddar

Dit is zo’n leuke manier van eten. Een zelfgebakken platbrood vullen met geroosterde pompoen en het dan versieren met allerlei lekkers naar keuze, zoals rode ui en cheddar kaas…

En heb je geen zin of tijd om platbrood te bakken, dan smaakt deze vulling ook erg goed in een warm pitabroodje.

Dit recept komt uit Veg van Hugh Fearnley-Whittingstall.

met harde geitenkaas

met harde geitenkaas

Ingrediënten:

  • 500 gr pompoen, geschild, zonder zaden, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, geplet
  • 1 takje tijm, alleen de blaadjes
  • 2 eetlepels koolzaad- of olijfolie
  • 4 versgebakken, zachte platbroden of pitabroodjes
  • handje rucola of andere slabladeren
  • 1 kleine rode ui, fijngesneden
  • 1 rode chilipeper, van zaden ontdaan, fijngesneden, óf een scheutje chilisaus
  • 50 gr harde geitenkaas of cheddar, geraspt
  • extra virgine olijfolie, voor eroverheen
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg de pompoen op een bakplaat met de knoflook, tijm, olie en flink wat peper en zout. Schep goed door elkaar en laat 50 – 60 minuten in de oven staan, tot de pompoen gaar is. Schep halverwege een keer om.
Heb je meer pompoen, bak dat dan gerust mee. Restjes gebakken pompoen kun je goed verwerken in bijv. een frittata of een couscoussalade.

Leg een platbrood op een bord of snijplank. Leg een paar blaadjes rucolo in het midden en schep er een kwart van de pompoen op (of vul hiermee een warm pitabroodje). Strooi er een kwart van de ui overheen, en een kwart van de chilipeper en de kaas. Breng op smaak met zout en peper en maak af met een scheutje extra virgine olijfolie. Vouw of rol het broodje strak rond de vulling. Herhaal dit met de andere platbroden.

Laat de vouwbroodjes een paar minuten liggen voor je ze eet, zodat de kaas begint te smelten.

vouwbrood pompoen close up

Alternatief: je kunt hetzelfde doen met allerlei andere in de oven gebakken groenten, zoals aardappels, aubergines of bietjes.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s