Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Argentijnse pompoensoep

Een reactie plaatsen

pompoensoep met room

Joepie, het is weer pompoenentijd!

Deze gevulde Argentijnse pompoensoep is door de gedroogde abrikozen en de mais wat zoet van smaak. Hoewel ik zelf meer van hartige pompoensoep houd, was deze soep zeker de moeite van het proberen waard.

Het recept is afkomstig uit De dikke Vegetariër van Mark Bittman. Ik heb er wortels aan toegevoegd die ik nog had liggen.

Ingrediënten:

  • 1,3 kilo pompoen, geschild, zonder pitten, in blokjes van 2-4 cm
  • 2 – 3 middelgrote, geschilde, vastkokende aardappelen, in kleine blokjes
  • 1 ui, grof gehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 wortels
  • 150 gram maiskorrels (vers of uit blik)
  • 150 gram gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 2-3 gehakte tomaten (mag ook uit blik)
  •  1/2 eetlepel gehakte verse salie of rozemarijn
  • 1,25 liter bouillon (2,5 bouillonblokje)
  • 3 eetlepels boter of (zonnebloem)olie
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • eventueel kookroom

Verhit de boter of olie in een grote soeppan en bak de ui, pompoen, paprika en aardappel onder af en toe roeren ongeveer 5 minuten, tot de ui zacht is. Voeg de kruiden toe, bestrooi met zout en peper en bak nog een minuut.

Voeg de bouillon toe, samen met de tomaten en de abrikozen, en breng aan de kook. Zet het vuur lager, zodat de soep zacht kookt, met het deksel half op de pan. Kook onder af en toe roeren 20 – 30 minuten, totdat de pompoen gaar is. Voeg in de laatste minuten de maiskorrels toe.

Bij het opdienen kun je een scheutje kookroom toevoegen.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s