Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Roti met aardappel, sperziebonen en ei

Een reactie plaatsen

roti op bord twee

Snel klaar en superlekker, dit eenvoudige roti-gerecht!

Het recept is behoorlijk ‘vernederlandst’, dus ook geschikt voor wie van niet-zo-heet-en-kruidig houdt. Wil je je roti liever iets pittiger, voeg dan een rood pepertje toe (Madame Jeanette) en vervang de kerrie door garam masala.

Geniet ervan!

De roti-pannenkoeken koop ik bij de toko (meestal verpakt per 3 stuks).

roti in de pan twee

Ingrediënten:

  • 500 gram sperziebonen, in stukjes van ca. 4 cm
  • 1 kilo aardappelen, geschild en in stukken van 3- 4 cm
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 tomaat, in dunne partjes
  • 4 eieren
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 eetlepel kruidenbouillonpoeder of 1 bouillontablet, verkruimeld
  • 1 dl (Bulgaarse) yoghurt
  • peper en zout
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels gesnipperde selderij

Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat ze schrikken en pel ze. Prik met een vork rondom gaatjes in de eieren, zodat de smaak van het gerecht er goed in kan trekken.

Kook de aardappel ca. 8 minuten en kook de laatste 4 minuten de sperziebonen mee. Giet af.

Verhit de olie in een wok (met deksel) of hapjespan en fruit de ui langzaam totdat het zacht is. Voeg dan de kerrie, knoflook, tomaatpartjes en bouillonpoeder toe . Schep alles goed door elkaar en laat het mengsel met het deksel op de pan een paar minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de boontjes, de aardappelen en de hardgekookte eieren toe en laat alles met het deksel op de pan zachtjes gaar worden in ca. 20 minuten. Roer af en toe en voeg eventueel wat water toe als het te droog wordt.

Breng het gerecht op smaak met peper en zout en neem de pan van het vuur. Roer de yoghurt erdoor en strooi de selderij erover.

Verwarm de roti-pannenkoek in 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron (of bak kort aan beide kanten bakken in een koekenpan).

Leg de warme roti-pannenkoek op een bord en schep het aardappel-sperziebonen-mengsel erop!

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s