Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Kerriesoep met zoete aardappelen

Een reactie plaatsen

kerriesoep met zoete aardappelen

Een pittige, verwarmende soep, zeer geschikt voor een gure herfst- óf een mooie nazomeravond…

Zoete aardappelen kun je bij de meeste grote supermarkten kopen en bij Turkse groentewinkels of toko’s.

Het recept komt uit het geweldige kookboek Veg van Hugh Fearnley-Whittingstall.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 4-5 cm gember, geschild en geraspt
  • 1-2 rode chilipepers, van zaden ontdaan en fijngesneden (ik vind 1 chilipeper voldoende. Houd je van érg pittig, dan kun je er natuurlijk meer gebruiken)
  • 1 eetlepel garam masala
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 3 zoete aardappelen (ongeveerd 700 gram), geschild en in blokjes van 2 cm
  • 1 liter groentebouillon (in het kookboek gebruikt men zelf gemaakte bouillon, ik heb 2 groentebouillonblokjes gebruikt)
  • 400 ml kokosmelk uit blik
  • handje koriander, grof gesneden
  • sap van 1-2 limoenen
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Voor eroverheen:

  • een paar eetlepels volle yoghurt
  • handje koriander

Verhit de olie in een pan. Voeg de uien toe en fruit deze 10 minuten tot ze zacht en glazig zijn. Doe de knoflook, gember, chilipepers, garam masala en het kerriepoeder erbij en roer een minuutje door.

Voeg de zoete aardappelen toe en roer tot ze helemaal bedekt zijn met de kruiden. Strooi er wat zout en peper over en schenk de bouillon erbij. Breng de soep aan de kook. Laat zacht sudderen tot de aardappels helemaal gaar zijn – ongeveer 15 minuten.

Haal de soep van het vuur en pureer deze met een staafmixer of in een foodprocessor tot de soep helemaal glad is. Roer de kokosmelk door de soep en warm de soep zachtjes weer op.

Haal de pan van het vuur en voeg de koriander en het limoensap toe. Proef of extra zout en peper nodig is. Dien de soep op met een flinke schep yoghurt en strooi er nog wat gehakte koriander over.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s