Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Stoofpotje van snijbonen, kikkererwten en abrikozen

6 reacties

stoofpotje-snijbonen

Als je iets spannenders wilt doen met snijbonen dan er stamppot van maken, dan is dit hét ideale recept. Dit is een werkelijk heerlijke stoofpot (curry), snel klaar en lekker in combinatie met rijst of couscous.

Het recept is afkomstig uit het – helaas al jaren niet meer bestaande – vegetarische tijdschrift Sla.
Wat zou het super zijn als iemand de Sla nieuw leven inblaast!

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels olie
  • 60 gram blanke amandelen
  • 8 lente-uitjes, gesneden, groen en wit apart
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 100 gram gedroogde oranje linzen
  • 200 gram kikkererwten uit blik (iets meer is geen probleem)
  • 6 dl groentebouillon
  • 12 gedroogde abrikozen
  • 400 – 500 gram snijbonen, in ruiten gesneden
  • 2 dl kokosmelk
  • zout en peper
  • 4 eetlepels gehakte koriander

Verhit de olie en bak hierin de amandelen goudbruin. Neem de amandelen uit de pan en fruit het wit van de lente-ui in de achtergebleven olie. Bak de kerriepoeder een minuut mee.
Voeg dan de linzen, kikkererwten en de bouillon toe en breng het aan de kook. Roer de abrikozen erdoor en laat het geheel op een zacht vuur 20 minuten stoven. Roer na ca. 5 minuten de snijbonen er door, zodat ze nog een kwartier meestoven.

Kook ondertussen de rijst of bereid de couscous. Schep vervolgens de amandelen en het groen van de lente-ui door de rijst of couscous.

Giet na 20 minuten de kokosmelk door het stoofpotje, warm kort mee (niet meer koken) en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi het gerecht met koriander!

Het stoofpotje is ook lekker met vouwbrood of een pitabroodje. De geroosterde amandelen strooi je er dan gewoon overheen.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

6 thoughts on “Stoofpotje van snijbonen, kikkererwten en abrikozen

  1. Hoi Marianne,
    wat ziet deze blog er verzorgd en inspirerend uit! wat leuk dat je dit deelt, ik heb veel zin om dat stoofpotje te maken, super inspirerend!
    Een uitkomst voor mij om vegetarische recepten uit te proberen, dank je wel!!

    warme groet Barbara

  2. Beste Marianne, zou ik dit recept over mogen nemen op mijn website?

  3. Vanavond geprobeerd. Was superlekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s