Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Penne met Port Salut en doperwtjes uit de oven

Een reactie plaatsen

Pasta fotograferen is lastig: in het echt ziet het er (nog) veel lekkerder uit dan op deze foto!

Pasta fotograferen is lastig: in het echt ziet het er (nog) veel lekkerder uit dan op deze foto!

Dit is al jaren het favoriete pastagerecht van onze jongste dochter!
Met lekker veel kaas en room en voor de gezonde ‘touch’ diepvries-doperwtjes – wat wil je nog meer als kind (en soms ook als volwassene)!

Vandaag maakte ik het weer eens, als ‘beloning’ voor het vele leren voor deze eerste eindexamen-toets-week.

Het oorspronkelijke recept komt uit een Allerhande uit 2001: ik heb de hoeveelheid ui en doperwten verdubbeld en bleekselderij toegevoegd.

Ingrediënten:

  • 300 – 400 gram penne pasta
  • 3 uien, in ringen
  • 200 gram Port Salut
  • 200 gram doperwtjes, diepvries
  • 125 gram crème fraîche
  • 75 gram walnoten
  • verse peterselie, gehakt
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de pasta beetgaar.

Bak in een koekenpan de uienringen goudbruin.

Rasp de Port Salut of snijd in heel kleine stukjes. Vermeng de crème fraîche met de pasta en 2/3 van de Port Salut. Roer het met een flinke hoeveelheid peterselie goed door elkaar.
Voeg de gebakken ui toe aan de pasta, samen met de doperwtjes en walnoten en breng op smaak met peper en zout.

Doe het geheel in een met olie ingevette ovenschaal. Gratineer het met de overige Port Salut en laat het in een kwartiertje in de oven goudbruin bakken.

Lekker met een frisse groene salade.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s