Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Hartige clafoutis met haricots verts, paprika en geitenkaas

Een reactie plaatsen

clafoutis

Deze prachtige hartige taart is niet alleen erg mooi, maar ook erg lekker – zowel warm als koud!

Het recept stond in 2005 in de Allerhande. Ik heb het toen uitgeknipt en bewaard, en nu pas voor het eerst gemaakt. Acht jaar te laat dus!

Ingrediënten:

  • 2 paprika’s
  • 150 gram haricots verts, gehalveerd
  • 1 ui, in dunne partjes
  • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 75 gram zwarte pitloze olijven, gehalveerd
  • 3 eieren
  • 125 gram bloem, gezeefd
  • 250 ml melk
  • 125 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
  • plasticfolie
  • quichevorm, 24 cm doorsnede, ingevet

Voorbereiding: ovengrill voorverwarmen. Leg de paprika’s op een bakplaat en rooster ze in 10 – 15 minuten tot ze zwartgeblakerd zijn. Keer ze regelmatig. Laat de paprika’s in een met plasticfolie afgedekte kom 10 minuten afkoelen.
Kook intussen de haricots verts in 3 minuten beetgaar.
Fruit in een koekenpan de ui, knoflook en Provençaalse kruiden 5 minuten in de olie.

Verwarm de oven voor tot 175 graden. Ontvel de paprika’s en snijd ze in grove repen. Schep de paparika’s, haricots verts en olijven door de ui.

Klop de eieren schuimig. Klop de bloem erdoor met zout en peper. Voeg in gedeelten de melk toe, blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat.

clafoutis groenten in pan

Schenk een dun laagje beslag in de quichevorm en laat dit in het midden van de oven in ca. 10 minuten stollen. Neem de vorm dan uit de oven. Verdeel het groentemengsel en de geitenkaas over de deegbodem en schenk de rest van het beslag erover. Bak het beslag (clafoutis = beslag) in 40 – 45 minuten bruin en gaar. Neem de vorm uit de oven, laat afkoelen tot lauwwarm en snijd in 4 of 8 punten.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s