Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Pompoen-tulband

Een reactie plaatsen

tulband dichtbij

Het is even een werkje, maar dan heb je ook een prachtige én heerlijke tulband! Door de pompoen hebben de plakjes een mooie oranje kleur.

De tulband was een succes tijdens de kerstdagen, maar zal het ook goed doen op andere feestelijke gelegenheden. Je hebt genoeg voor 16 personen!

Het recept komt uit Allerhande 5 van 2013.

Ingrediënten:

  • 1 pak pompoen, 450 gram diepvries
  • 1 blik gecondenseerde melk (397 gram)
  • 4 eetlepels keukenstroop
  • 200 gram boter, op kamertemperatuur
  • 350 gram witte basterdsuiker
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels gemalen kaneel
  • 4 eieren
  • 1 vanillestokje (zakje 1,5 gram)
  • 125 gram gedroogde cranberry’s
  • tulbandvorm
  • keukenmachine

Verwarm de oven voor op 170 graden. Kook de pompoen in een pan met water in 10 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken

Verwarm ondertussen de melk en keukenstroop in een steelpan. Breng al roerend met een houten lepel aan de kook. Kook op middelhoog vuur al roerend in 8 minuten tot een stroperige saus. Laat van het vuur af iets afkoelen.

Meng de boter en suiker 5 minuten in de keukenmachine. Zeef ondertussen het bakmeel, de kaneel en een mespunt zout boven een kom.

Meng de eieren een voor een door het botermengsel in de keukenmachine. Snijd het vanillestokje open, schraap met een mespunt het merg eruit en voeg toe. Prak de pompoen en voeg toe. Laat de keukenmachine 1 minuut draaien tot er een glad beslag is ontstaan. Doe dit boter-suiker-pompoenmengsel in een grote kom.
Voeg dan, om en om en in delen, de helft van de stroopsaus en het bakmeel toe.

Schenk het beslag in de tulband vorm. Bak de tulband ca. 45 minuten in het midden van de oven. Controleer op gaarheid met satéprikker of breinaald. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 5 minuten in de vorm afkoelen.

tulband kaal

Stort de tulband op een schaal. Verwarm de rest van de saus en schenk erover (ik heb slechts een klein deel van de saus gebruikt). Bestrooi met de rest van de cranberry’s. Laat de cake in 1 uur helemaal afkoelen.

tulband plakje 2

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s