Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Quesadillas

2 reacties

quesedilla bonenpuree bord bewerkt

Deze Mexicaanse quesadillas, gevuld met een zwartebonenpasta en een tomatensalsa met avocado, zijn verrukkelijk!

Weer een geweldig recept uit Plenty van Yotam Ottolenghi!

Ingrediënten:

  • 8 kleine tortillas (maistortillas zien er mooier uit, bloemtortilla’s zijn ook geschikt)
  • 1 3/4 dl zure room
  • 120 gram cheddar of belegen Goudse, geraspt
  • 6 eetlepels uitgelekte en fijngehakte jalapenopepers op azijn (ik gebruik iets minder, ca. 3 eetlepels)

Zwartebonenpasta

  • 230 gram gare zwarte bonen (uit blik is prima)
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • halve theelepel gemalen komijn
  • kwart theelepel cayennepeper
  • een bos koriander (blad en steeltjes, ca. 20 gram), fijngehakt
  • sap van 1 limoen
  • kwart theelepel zout

salsa bij quesedilla bewerkt

Salsa

  • halve kleine rode ui, in dunne ringen
  • halve eetlepel witte wijnazijn
  • 3 bosuien, in dunne ringetjes
  • 5 zoete middelgrote tomaten, in blokjes
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 milde verse rode chilipeper, zonder de zaadjes fijngehakt
  • een bos koriander (blad en steeltje, ca. 20 gram), fijngehakt, plus wat extra blad om te garneren
  • 3/4 theelepel zout
  • sap van halve limoen
  • 2 rijpe middelgrote avocado’s, in blokjes

Maak eerst de zwartebonenpasta. Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en hak ze tot een grove pasta.

Week voor de tomatensalsa de rode ui een paar minuten in een grote kom in de azijn. Meng dan alle overige ingrediënten door de ui.

Beleg de tortilla’s een voor een: smeer er 2 eetlepels bonenpasta op, maak in het midden een grote cirkel en laat rondom een 2 cm brede rand vrij. Bestrijk een helft van de bonencirkel met een eetlepel zure room en strooi er een beetje geraspte kaas op met daarover een eetlepel salsa en wat jalapenopepers. Sla de tortilla dubbel.

Leg de gevulde tortilla’s in de grillpan (of op de barbecue). Rooster ze 2-3 minuten, keer ze om en rooster ook de andere kant 2-3 minuten. De vulling moet heet en de tortilla mooi goudbruin zijn.

Snijd elke tortilla overdwars doormidden en leg ze op een schaal of bord. Geef de overgebleven salsa apart, bestrooid met koriander.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

2 thoughts on “Quesadillas

  1. Moet ik de zwarte bonen uit laten lekken en afspoelen alvorens ze te pureren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s