Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Pasta peperonata

Een reactie plaatsen

pasta pepperonata

Dit is een erg lekker, gezond en makkelijk pastagerecht, met aubergine, paprika’s en tomaten. Het smoren in balsamicoazijn geeft de groenten een heerlijke smaak!

Het recept stond in 2009 in de Allerhande.

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 kleine aubergine, in blokjes
  • 1 grote gele paprika, in reepjes
  • 1 grote rode paprika, in reepjes
  • 6 tasty tom tomaten, in vieren
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • chilipeper (molentje)
  • 500 g spaghetti, vers (of andere pasta)
  • 150 g pecorino (kaas), vers geraspt
  • 2-3 eetlepels verse basilicum, blaadjes, in reepjes

Verwarm de olie in een braadpan en fruit de knoflook en de ui 2 minuten. Schep de aubergine, de paprika, de tomaten, de azijn en 2 eetlepels water erbij en smoor de groenten afgedekt 10 minuten, op een zacht vuur. Voeg zout, peper en chilipeper naar smaak toe en smoor de groenten zonder deksel in nog eens 10 minuten zachtjes gaar. Kook de spaghetti of andere pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en verdeel over warme diepe borden. Verdeel de peperonata over de pasta en strooi de pecorino en de basilicumblaadjes over het gerecht.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach voor mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.