Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Witlof-ovenschotel met peer en geitenkaas

1 reactie

witlof-ovenschotel 2

Werkelijk heerlijk, deze witlof-ovenschotel!

Een goed recept uit de laatste Allerhande van 2013. Ik maakte er een vegetarisch gerecht van door de spekreepjes te vervangen door vegetárische spekjes.

Ingrediënten:

  • 500 gram witlof
  • 2 handperen, geschild
  • 125 gram vegetarische spekjes
  • half bakje tijm, alleen de blaadjes
  • 130 – 150 gram zachte geitenkaas met honing
  • 60 ml appelsap
  • ingevette ovenschaal

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de spekjes in een koekenpan op middelhoog vuur in een paar minuten krokant.

Snijd de onderkant van de witlof en halveer de stronkjes in de lengte. Snijd dikke stronken nog een keer extra in de lengte. Verwijder de harde kern. Snijd de peren in kwarten en snijd deze in dunne partjes. Leg de witlof in de ovenschaal, met de snijkant naar onderen. Leg de partjes peer ertussen.

Verdeel de spekjes en tijm over de witlof en peer en verdeel de kaas erover. Schenk de appelsap er overheen. Bak in de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

Wij aten er in de oven geroosterde aardappeltjes bij (die  een half uurtje eerder de oven ingingen).

witlof-ovenschotel

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

One thought on “Witlof-ovenschotel met peer en geitenkaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s