Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Geroosterde spruitjes met krieltjes en pecannoten

2 reacties

spruitjes en aardappeltjes oven bord

Dit is een erg lekkere en makkelijke manier om te genieten van spruitjes!

Het recept komt uit de eerste Allerhande van 2014. Ik heb de echte spekreepjes vervangen door vegetarische spekjes én meer peper toegevoegd!

Ingrediënten:

  • 500 gram krieltjes
  • verse tijm (ca. 8 gram)
  • 750 g kleine spruiten (gehalveerd)
  • 100 g vegetarische spekreepjes
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 115 g pecannoten gezouten (grofgehakt)
  • 250 g ricotta (verse kaas)
  • versgemalen zwarte peper
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de krieltjes in kwarten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng de krieltjes in een kom met de tijm, spruiten, spekreepjes, knoflook en pecannoten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

NB. als je zoals ik van meer doorbakken aardappeltjes houd, doe de aardappeltjes dan – bestrooid met peper en zout en 1-2 eetlepels olijfolie – al 10 minuten eerder in de oven, tijdens het voorverwarmen. Daarna voeg je de spruitjes, spekreepjes etc. toe.

Verdeel met een eetlepel de ricotta over de aardappelen en spruiten.

Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Breng op smaak met zout en peper.

spruitjes en aardappeltjes oven bakplaat

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach voor mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

2 thoughts on “Geroosterde spruitjes met krieltjes en pecannoten

  1. Zo lust iedereen weer spruitjes, Marianne! Op jouw aanraden de vegetarische spekreepjes van de Vegetarische Slager gebruikt, was een beetje huiverig voor een echte speksmaak maar deze zijn heerlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.