Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Toetje met bastognekoek, zomervruchten en room

1 reactie

toetje bastogne

Dit lekkere, zoete, romige toetje is een variant op het Monchou-taart-toetje van Nono’s kitchen:

http://nonoskitchen.wordpress.com/

Ik gebruikte wat minder bastognekoeken en suiker én verving de kersenvlaaivulling door een mengsel van (diepvries) zomerfruit, zoals aardbeien, blauwe bessen, rode bessen en kersen.

Ingrediënten:

Voor 6 toetjes

  • 1 doos Bastogne koeken
  • 375 ml slagroom
  • 500 gram magere kwark 
  • 3 el suiker
  • Doosje diepvries-zomerfruit (ander diepvries- of vers fruit kan natuurlijk ook)

Laat het diepvriesfruit ca. 2 uur ontdooien en uitlekken.

Doe alle koekjes, op 6 na, tussen een theedoek. De overige koekjes kun je als decoratie gebruiken of gewoon in de koektrommel doen, zoals ik deed. Sla nu met de bolle kant van een lepel boven op de theedoek, waartussen de koekjes zitten. Ze mogen helemaal kapot geslagen worden. Zorg wel dat er nog kleine brokjes  heel blijven voor een knapperige bite. Klop vervolgens de slagroom met de suiker goed stijf. Houd 6 eetlepels apart om de toetjes mee te versieren. Roer hier daarna geleidelijk de kwark door de slagroom heen.

Verdeel over de bodem van de glaasjes ongeveer de helft van de kapotte koekjes. Schep hier bovenop dan het slagroom mengsel, ook de helft van het mengsel verdelen over de 6 glaasjes. Duw voorzichtig met een lepel de slagroom tegen de zijkanten van het glas. Nu kan het fruit erover verdeeld worden. Ook dit mag voorzichtig tegen de zijkanten geduwd worden. Schep dan de rest van het slagroom erbovenop. En als laatste dan de overige kapotte koekjes met daarop nog een toef slagrooom!

toetje bastogne 2

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

One thought on “Toetje met bastognekoek, zomervruchten en room

  1. Wat leuk om te zien dat je hem ook op je blog hebt gezet! Ik voel me daardoor toch wel vereerd hoor 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s