Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Bietjesrisotto

1 reactie

Bietjesrisotto bord

Prachtig van kleur en erg smakelijk, deze Bietjesrisotto!

Het is een recept van Thomas Acda, en stond op 14 december 2013 in de PS van het Parool.

Ingrediënten:

  • halve knolselderij
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 1 liter bouillon
  • boter
  • 400 gram risottorijst
  • 2 glazen wijn
  • 150 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 gekookte rode bietjes, geraspt

Bietjes risotto aan tafel

Maak een liter bouillon met bouillonblokjes. Ui en knoflook snipperen, knolselderij wassen, schillen en fijnhakken. Dit op een zacht vuur 10 minuten met wat boter fruiten – dit heet soffritto.
Rijst erbij en blijven roeren. Na een minuut kan de wijn erbij. Twee minuten daarna  (blijf roeren!) gaat de bouillon erbij, steeds per soepopscheplepel – zodra de bouillon is opgenomen door de rijst de volgende lepel erbij. Hopelijk is de rijst bijna beetgaar na de laatste lepel. Anders een beetje smokkelen met nog wat extra water of wijn. Parmezaanse kaas erdoor mengen en dan de geraspte bietjes erdoor. Daar een kont boter bovenop en de pan nog even laten staan.

Bietjesrisotto pan

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

One thought on “Bietjesrisotto

  1. Mmmm lekker hoor een kont boter er bovenop! klinkt goed 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s