Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Toscaanse groentesoep met polenta en boerenkool

Een reactie plaatsen

Toscaanse groentesoep met polenta en kool

Deze soep is verrukkelijk!
De groentesoep van wortel, bleekselderij, venkel en prei is op zich al erg lekker, maar met de knapperig gebakken boerenkool er bovenop wordt het werkelijk subliem!
Bijzonder (lekker) is ook dat de soep wordt gebonden met polenta.  Een echte aanrader dus!

Het is een recept van David Tanis uit zijn boek One good dish en ik las het in de kookrubriek van Rianne Buis in Trouw.

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 200 gram wortelen, in blokjes
  • 3 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 1 grote venkelknol, in stukjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 1 laurierblad
  • 40 gram polenta
  • 1,5 dl bouillon, van tabletten
  • 250 gram boerenkool of groene kool, schoongemaakt en grofgesneden
  • 1 tl versgeraspte of zeer fijngehakte knoflook
  • snuf chilivlokken
  • naalden van 1 takje rozemarijn
  • eventueel Parmezaanse kaas, grof geschaafd
  1. Verhit 3 eetlepels olie in een grote soeppan. Bak de ui, wortel, bleekselderij en venkel, bestrooid met zout en peper, 4-5 minuten op niet te hoog vuur. Voeg de prei en het laurierblad toe en bak 2 minuten zachtjes mee.
  2. Roer de polenta goed door de groenten en draai het vuur hoog. Giet de bouillon in de pan, breng aan de kook en kook de soep zachtjes ca. 1 uur door. De soep zal licht gebonden zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit intussen 3 eetlepels olie in een grote koekenpan. Bak de kool op hoog vuur al roerend, tot de kool begint te slinken. Voeg de knoflook en chilivlokken toe en breng op smaak met zout en peper. Smoor de kool op halfhoog vuur in 4-5 minuten verder gaar. Hak de rozemarijn heel fijn.
  4. Schep de soep in kommen en verdeel de kool over de soep. Strooi de rozemarijn erover en giet in elke kom een niet te zuinige scheut extra vierge olijfolie. Dien meteen op. Lekker met grofgeschaafde Parmezaanse kaas.

Italiaanse groentensoep met boerenkool

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s