Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Venkel-knolselderijsoep met sinaasappelschil

2 reacties

venkel-knolselderijsoep dichterbij

Een heerlijke, gebonden soep met een verfijnde smaak!
Wij aten het als maaltijdsoep, maar de soep is ook zeer geschikt als voorgerecht. En…in slechts een half uur staat deze soep op tafel!

Het recept komt uit Veg van Hugh Fearnley-Whittingstall.

Ingrediënten:

  • 30 gram boter
  • 1 eetlepel olijf- of koolzaadolie
  • 4 sjalotjes, of 1 middelgrote ui, in ringen
  • 3 grote venkelknollen (ongeveer 750 gram), boven- en onderkant eraf, in dunne plakjes (bewaar het groen)
  • 1/4 grote knolselderij (ongeveer 250 gram ongeschild) geschild en in blokjes
  • fijngeraspte schil van 1 sinaasappel
  • ongeveer 500 ml groentebouillon
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 4 – 6 eetlepels crème fraîche, voor eroverheen

Verhit de boter en olie in een grote pan. Voeg de sjalotjes of ui toe en fruit zachtjes een paar minuten. Doe de venkel en knolselderij erbij, roer goed, doe het deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten meebakken.

Voeg de sinaasappelschil, bouillon en wat zout en peper toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zacht koken tot de groenten gaar zijn.

Pureer de soep in de blender tot deze helemaal glad is. Voeg eventueel een scheutje bouillon of water toe als de soep te dik is. Kijk dan of er extra peper of zout nodig is.

Dien de soep op met een grote dot crème fraîche, een beetje venkelgroen en een flinke draai versgemalen peper!

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

2 thoughts on “Venkel-knolselderijsoep met sinaasappelschil

  1. Klopt dit wel? 3 venkelknollen op 500 ml water?

    • Hoi Steffan, ja het klopt echt: veel groente en relatief weinig bouillon. Je kunt natuurlijk altijd wat extra bouillon toevoegen als je van een wat dunnere soep houdt. Ik vond de soep erg lekker en hoop dat jij dat ook vindt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s