Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Salade van verse peulvruchten met mosterd- en korianderzaad

Een reactie plaatsen

salade verse peulvruchten tuin

Deze heerlijke salade past bij vrijwel alles. Wij aten ‘m met geroosterde aardappelen (een combinatie van gewone en zoete) uit de oven!

Het recept komt uit Plenty van Yotam Ottolenghi en is een echt ‘blijvertje’.

Ingrediënten:

  • 250 gram dunne sperziebonen of haricots verts, afgehaald
  • 250 gram peultjes, afgehaald
  • 250 gram (diepvries)doperwten
  • 2 theelepels korianderzaad, grof geplet in een vijze
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel nigellazaad (als je ’t niet kunt vinden, laat dan weg)
  • halve kleine rode ui, fijngesneden (ik gebruikte een kwart)
  • 1 milde verse rode chilipeper, zonder de zaadjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 2 eetlepels fijngesneden dragon (bij gebrek hieraan gebruikte ik wat gedroogde dragon)
  • 30 gram minisnijbietblaadjes (ik gebruikte rucola)
  • zeezout

Breng in een pan water aan de kook en blancheer de sperziebonen 4 minuten, giet ze direct af en dompel/spoel ze in ijskoud water om het kookproces te stoppen. Laat ze uitlekken.

Breng weer een pan water aan de kook en blancheer de peultjes 1 minuut. Giet ze af, dompel in koud water en laat uitlekken. Blancheer de doperwten 20 seconden in het kokende water van de peultjes. Giet ze af, dompel ze in koud water en laat ze uitlekken. Vermeng de groenten in een grote schaal.

Doe het korianderzaad, het mosterdzaad en de olie in een koekenpan en verhit ze. Giet de inhoud van de pan zodrá de zaadjes opspringen over de groenten. Vermeng alles luchtig en voeg nigellazaad, rode ui, chilipeper, knoflook, citroenschil en dragon toe. Meng alles luchtig en breng de salade op smaak met zout.

Meng vlak voor het opdienen het snijbietblad door de salade.

salade verse peulvruchten

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s