Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Gegratineerde witlof in witte wijnsaus met honing, tijm en geitenkaas

Een reactie plaatsen

image

Dit is werkelijk een fantastische manier om witlof te bereiden: makkelijk en heel erg lekker!

Het is het eerste recept dat ik maakte uit De Groentebijbel van Mari Maris en er gaan er vast nog vele volgen!

Ingrediënten:

  • 1,2 kilo witlof
  • 4 dl witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • ruim 100 gram zachte geitenkaas
  • verse tijm
  • halve eetlepel honing
  • peper en zout

Kook de strookjes witlof (kern eruit snijden) in ca. 8 minuten beetgaar, halveer in de lengte en laat uitlekken.

Zet 400 ml witte wijn op met de knoflook en flink wat tijm. Breng aan de kook en laat tot iets minder dan de helft inkoken, zodat de smaak van de tijm goed uitkomt. Voeg honing toe tot je het zoet genoeg vindt. Draai het vuur laag en laat nog even trekken. Leg de lofstronken met de open kant naar boven in een ingevette ovenschaal. Schenk de saus erover, zorg dat hij goed tussen de bladeren loopt en maal er peper en zout over. Verkruimel er zachte geitenkaas over en gratineer onder de grill of in een oven op 200 graden.

Lekker met goed brood en/of aardappeltjes.

image

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s