Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Couscoussalade met tomaatjes, komkommer, olijven, feta en pijnboompitten

2 reacties

couscoussalade tomaatjes schaal

 

Deze frisse couscoussalade is een fantastisch maal op een mooie zonnige dag én is ook heel geschikt als buffetgerecht.

Heb je een restje over dan is dat de volgende dag ook nog lekker, bijvoorbeeld met een pitabroodje met falafelballetjes en hummus.

Ingrediënten:

  • 250 gram couscous
  • 375 ml water
  • halve komkommer, in blokjes van 1 cm
  • 250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
  • 4 – 6 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • ca. 100 gram zwarte olijven, grof gehakt
  • 100 gram pijnboompitten, geroosterd
  • 200 gram feta, in blokjes
  • citroensap van halve citroen
  • olijfolie
  • een handje fijngesneden peterselie
  • een handje fijngesneden basilicum (of koriander)
  • zout en peper

De makkelijkste manier om couscous te maken: doe de 250 gram couscous in een schaal en giet er 375 ml kokend water op (gebruik je minder couscous, dan moet je ook minder water gebruiken!). Laat de schaal afgedekt een kwartier staan. De couscous is dan klaar. Ga losjes met een vork door de couscous om de korreltjes te scheiden. Voeg een scheutje olijfolie, sap van een halve citroen en wat peper en zout toe.

Terwijl de couscous warm is voeg je alle overige ingrediënten toe en schep je alles voorzichtig om tot het goed gemengd is. Proef, voeg meer zout en peper toe als dat nodig is en besprenkel met wat extra olijfolie als je de couscous te droog vindt. Dien lauwwarm op, of op kamertemperatuur.

couscoussalade tomaatjes tuin

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

2 thoughts on “Couscoussalade met tomaatjes, komkommer, olijven, feta en pijnboompitten

  1. Wat een lekkere salade! Heb deze koud gegeten met een stukje turks brood bij, zaaaalig. Had geen basilicum maar eigenlijk niet gemist, smaakte prima zo!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s