Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Italiaanse oudbroodsalade

Een reactie plaatsen

 

image

Ideaal om restjes oud brood in te verwerken, deze eenvoudige én smakelijke Italiaanse oudbroodsalade (panzanella).

Het recept komt uit ‘De dunne vegetariër‘ van Antoinette Hertsenberg.

Ingrediënten:

  • 8 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels balsamico-azijn
  • 2 teentjes knoflook
  • ongeveer 250 gram oud brood, het liefst een beetje stevige broodsoort
  • 1 komkommer
  • 500 gram tomaten of kerstomaatjes
  • 1 blik/pot kikkererwten of witte bonen (ik koos deze keer voor black eye-bonen)
  • 2 paprika’s
  • verse basilicum
  • zout en peper

Verwarm de oven op 200 graden.

Meng 4 eetlepels olijfolie met 3 eetlepels balsamico. Doe er een gekneusd teentje knoflook bij. Goed roeren. Even laten staan.

Snijd het brood in stukjes van ongeveer 2 cm. Pers het andere teentje knoflook uit in 4 nieuwe eetlepels olijfolie. Schep brood en olijfolie door elkaar en leg het brood op een bakplaat. Zorg dat de blokjes niet over elkaar liggen. Bak in ongeveer 10 minuten bruin en knapperig.

Was de tomaten en paprika’s en snijd ze in stukken.

Halveer de komkommer in de lengte en snijd er blokjes van. Hak de basilicum. Doe alles samen met de uitgelekte erwten of bonen in een schaal.

Verwijder het geplette teentje knoflook uit de balsamico-olijfoliemix , en voeg het brood, het komkommer-tomaten-bonen-paprikamengsel en de dressing samen. Voeg eventueel naar smaak peper en zout toe. Direct opdienen.

 

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s