Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Laagjesyoghurt met frambozen en blauwe bessen

Een reactie plaatsen

laagjesyoghurt met bosvruchten

Een mooi, eenvoudig, lekker en fris toetje. Gemaakt met diepvriesfruit, maar in het juiste seizoen is het natuurlijk nog lekkerder met verse frambozen en bessen.

Het is een recept uit Allerhande.

Ingrediënten:

  • 1 doosje diepvries frambozen & bessen (of ander fruit)
  • 1 – 3 eetlepels suiker (naar smaak toevoegen, ik gebruikte maar 1 eetlepel)
  • 750 ml volle yoghurt
  • 4 takjes verse munt

Het fruit op een bord in ongeveer een uur laten ontdooien.
In 4 glazen op de bodem een laagje fruit scheppen. De rest van de frambozen en bessen met een staafmixer pureren en de suiker en de helft van de yoghurt erdoor roeren. De yoghurt en de fruit-yoghurt laag om laag in de glazen scheppen, zodat er 4 laagjes ontstaan. Garneren met een takje munt (dat was ik vergeten, heb later met de munt maar muntthee gemaakt).

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s