Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Witlof ovenschotel met sinaasappel en walnoot

Een reactie plaatsen

witlof-ovenschotel met sinaasappel en walnoot

 

Dit is – alweer – een erg lekker en eenvoudig witlof-gerecht, afkomstig uit De Groentebijbel van Mari Maris.

Ingrediënten:

  • 1 kilo witlof, de stronkjes beetgaar gekookt
  • 1 sinaasappel, gepeld en in halve partjes
  • twee handenvol walnoten
  • 1 theelepel dragon
  • 1 grote (rode) ui, in ringen
  • 1 teentje knoflook, geperst of fijngesneden
  • geraspte Parmezaanse kaas, of een andere harde, pittige kaas

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de witlofstronkjes in ca. 8 minuten beetgaar en halveer ze daarna in de lengte; halveer erg dikke stronken hierna nog een keer.

Vet een ovenschaal in en leg de uienringen op de bodem, verdeel de knoflook erover, de sinaasappelpartjes, dragon en de walnoten. Leg de witlofstronkjes in de schaal en bestrooi met kaas. Zet de schaal ongeveer 15 minuten in de oven tot de witlof gaar en gegratineerd is.

Lekker met pasta of aardappelen. Wij aten het deze keer met couscoussalade.

witlof-ovenschotel met sinaasappel en walnoot bord

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s