Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Kaastaart ofwel Veggie Quiche Lorraine

Een reactie plaatsen

kaastaart heel

 

Zowel warm als koud is-ie lekker, deze kaastaart. Smaakt erg goed in combinatie met een frisse salade en is ook zeer geschikt als buffetgerecht.

kaastaart aangesneden

Ingrediënten:

  • 4-5 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 2 uien
  • 1 eetlepel olie
  • 1 bekertje zure room
  • ongeveer 85 gram vegetarische spekjes
  • 4 eieren
  • peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 3 takjes peterselie
  • 200 gram geraspte belegen kaas

Verhit de oven op 225 graden. Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht in ca. 10 minuten ontdooien.

Intussen uien in dunne ringen snijden. In een koekenplan in ca. 3 minuten glazig fruiten en dan laten afkoelen.

Boven een kom de eieren breken en loskloppen met zure room, peper en paprikapoeder. Peterselie erboven fijnknippen en de kaas erdoor roeren.

Een springvorm invetten en de bodem en rand bekleden met plakjes bladerdeeg. De bodem bedekken met de uienringen en de vegetarische spekjes. Het eimengsel erop scheppen en de taart in het midden van de oven in 30 – 40 minuten goudbruin en gaar bakken.

kaastaart aan tafel

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s