Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Salade met gebakken champignons en gepocheerde eieren

Een reactie plaatsen

salade met champignons en gepocheerde eieren kom salade met champignons en gepocheerde eieren

Dit is een heerlijke lauwwarme maaltijdsalade. Voor als je een dagje lekker makkelijk en ‘licht’ wilt eten.

Het recept heb ik  jaren geleden uit een kooktijdschrift geknipt, maar welke dat was kan ik niet meer achterhalen: de Tip, de Allerhande of de Sla? Hoe dan ook, het is en blijft een heerlijke salade, die het verdient om jaarlijks zeker één keer gemaakt te worden.

Ingrediënten:

  • 100 – 200 gram (gemengde) sla
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • 4 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 1-2 dikke sneden donker brood
  • 2 eetlepels olie
  • doosje grote champignons (ik gebruikte 2 portobello’s plus nog 4 kastanjechampignons), in plakken of kwarten
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 eetlepel mosterd, met zaadjes
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels poedersuiker

Doe de sla in een schaal. Voeg aan een pan ruim kokend water de witte wijnazijn toe. Pocheer de eieren door ze voorzichtig in het water te breken en ze ongeveer 3 minuten te koken. Haal ze dan uit de pan en dompel ze even onder in koud water zodat ze niet verder garen (ik dompelde ze juist niet, omdat ik niet zo houd van erg ‘rauwe’ eieren).

Pel de knoflook en halveer het teentje. Wrijf het brood in met knoflook. Snijd in blokjes en bak die knapperig en goudbruin in de olie in een koekenpan. Haal ze croûtons uit de pan en zet opzij. Pers het teentje knoflook dan uit en bak dit samen met de champignons ongeveer 3 minuten.

Klop de wijnazijn, de mosterd, olijfolie en poedersuiker door elkaar tot een dressing. Meng dit met de salade en de champignons. Verdeel over vier borden en leg op elk bord een gepocheerd ei!

 

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s