Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Linzensalade met mosterddressing en tomaten

Een reactie plaatsen

linzensalade

Deze linzensalade is érg lekker en is zowel geschikt als hoofd- bij- of als buffetgerecht.

Het recept komt uit de laatste Allerhande van 2013.

Ingrediënten:

(Genoeg voor 4 personen als bijgerecht, of voor 3 personen als hoofdgerecht)

  • 190 Puy-linzen
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • het sap van 1/2 citroen
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • grof zeezout
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 125 gram gehalveerde gele cherrytomaatjes (ik voegde ook nog wat rode tomaatjes toe)
  • 10 gram bladpeterselie, grofgehakt

Breng een pan met water aan de kook, voeg de linzen toe, zet het vuur halfhoog en kook de linzen in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af, doe ze in een grote kom en zet apart.

Klop in een kleinere kom een dressing van de beide soorten mosterd, het citroensap, de zijn, olijfolie en een flinke snuf zout. Doe de dressing bij de linzen, samen met de ui, tomaten en peterselie.

Breng de salade op smaak met zout en desgewenst nog wat citroensap of olijfolie.

De salade smaakt het best als je hem minstens een half uur laat rusten en serveert op kamertemperatuur.

Eet je de salade als hoofdgerecht (zoals wij deden), serveer er dan een hard gekookt of gepocheerd eitje en lekker brood bij.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s