Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Portobelloburger met gegrilde perzik

Een reactie plaatsen

Portobelloburger met gegrilde perzik

Kies in plaats van een vegetarische bonen- of groenteburger eens voor een gegrilde portobello als burger: minstens zo lekker en een hele eenvoudige en natuurlijke vulling voor je hamburgerbroodje. En als je de burger dan opleukt met guacamole, tomaat, kiemen en gegrilde perziken, dan wordt het helemaal een lekker en feestelijk maal!

Het recept komt uit The Green Kitchen van David Frenkiel en Luise Vindahl.

Ingrediënten:

  • 4 portobello’s
  • 4 perziken
  • 4 volkoren hamburgerbroodjes (ik gebruikte een bruin Turks brood en verdeelde dat in stukken)
  • 50 – 100 gram verse erwtenkiemen
  • 4 kleine tomaatjes, in plakken
  • 2-3 lente-uitjes, in dunne ringen
  • klein handje tijmblaadjes

Marinade

  • 50 ml extra virgine olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn (snijd van het ene de naaldjes fijn en gebruik het andere als kwastje)
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • sap van halve citroen
  • zeezout en versgemalen peper

Guacamole

  • 2 – 3 rijpe avocado’s
  • 2 – 3 kleine tomaten
  • handvol bladpeterselie, grof gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • halve citroen

Veeg de portobello’s schoon en snijd de stammetjes af. Snijd de perziken doormidden of in kwarten en haal de pitten eruit.

Maak de guacamole: snijd de avocado’s, tomaten en peterselie grof. Doe in een kom met de knoflook, knijp de citroen erboven uit en prak alles met een vork. Alles moet goed vermengd zijn maar er moeten nog wel stukjes in zitten. Zet weg.

Maak nu de marinade: schenk de olijfolie in een schaaltje. Doe de fijngesneden rozemarijn, tijm, knoflook en het citroensap erbij en roer door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Kwast de paddenstoelen en perziken met behulp van het andere takje rozemarijn in met de marinade.

Verhit de grillpan voor en gril de paddenstoelen en perziken ongeveer 3-4 minuten aan elke kant, op hoog vuur (of leg ze op de barbecue). Gebruik het takje rozemarijn om er tijdens het grillen wat extra marinade overheen te kwasten.

Snijd de broodjes doormidden en rooster ze lichtjes in de grillpan. Schep een grote klodder guacamole op de onderste helft, voeg erwtenkiemen, tomaten, lente-ui, tijm, een portobello en twee halve (of kwarten) perziken toe. leg de andere helft van het broodje erop en houd alles met een satéprikker op zijn plek.

 

Portobelloburger met gegrilde perzik drie stuks

 

 

 

 

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach en trainer met mensen met werk- en levensvragen. Creatief schrijven is het middel dat ik het meest inzet in mijn begeleiding. Ik houd o.a. van schrijven, vegetarisch koken en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.