Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Gegrilleerde aubergines met komkommerrelish

Een reactie plaatsen

gegrilleerde aubergines met komkommerrelish

De combinatie van geroosterde aubergine met de zoetzure komkommerrelish is verrukkelijk!

Wij aten er Rijstsalade met zwarte bonen bij, maar je kunt het ook combineren met pasta, couscous, rijst of aardappel.

Het recept komt uit de kookrubriek van Sonja van de Rhoer in de bijlage  De Verdieping van Trouw.

Ingrediënten:

  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 1 kleine komkommer, geschild, zaad verwijderd en in kleine blokjes
  • 1 rode Spaanse peper, zonder zaad en zaadlijsten, in ragdunne reepjes of stukjes
  • 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie,
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout en peper
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 1 eetlepel fijngeknipte basilicum
  • 1 eetlepel fijngeknipte munt
  • 1 eetlepel fijngeknipte platte peterselie
  • 4 kleine stevige aubergines
  • 2 eetlepels olijfolie

Klop een dressing van de olie, het citroensap, zout, peper, honing en schep de lente-ui, komkommer, peper en kruiden erdoor.

Was de aubergines, verwijder het steeltje en snijd ze in de lengte in parten of in dikke plakken. Bestrijk ze met olijfolie. Grilleer ze aan beide kanten lichtbruin en bijtgaar. Dit kan op de barbecue, onder een voorverwarmde grill of in een grillpan. In het recept wordt 10 minuten geadviseerd, maar ik vind het lekkerder om de aubergine langer te roosteren of grillen (30 – 45 minuten), en doe dat in de oven op 200 graden.

Bestrooi de aubergineparten, als ze voldoende geroosterd zijn, met zout en peper en serveer met de relish.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s