Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Stamppot rauwe andijvie

Een reactie plaatsen

stamppot rauwe andijvie

Ik ben geen fan van stamppotten – toch vind ik af een toe een stamppotje rauwe andijvie wel erg lekker! Dit is een simpel recept, zeer geschikt voor een doordeweekse dag, en naar keuze verder op te ‘leuken’ met bijvoorbeeld geroosterde cashewnoten en/of  geraspte kaas.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • scheutje (warme) melk
  • ongeveer 400 gram andijvie, gesneden
  • 2 rode uien
  • 2 bakjes tofureepjes, pittig gekruid
  • peper en zout
  • eventueel belegen kaas, in kleine blokjes of geraspt
  • eventueel 2 handenvol geroosterde cashewnoten

Kook de aardappelen met wat zout en stamp ze, met een scheutje warme melk, tot een smeuïge puree. Bak ondertussen de rode ui 5 minuten en bak dan de tofureepjes nog 3 – 5 minuten mee.

Roer de rauwe andijvie en het ui-tofumengsel door de aardappelpuree en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

Eventueel bestrooi je de stamppot met geraspte kaas en cashewnoten.

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s