Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Maisbroodjes

1 reactie

 

mais broodjes met cajun beans

Deze maisbroodjes zijn erg lekker en geschikt om bij een kruidige Cajun of Mexicaanse maaltijd te serveren, of als buffetgerecht. Wij aten ze deze keer bij de Red Kidney Beans.

Het recept komt uit het kookboek “The Louisiana Kitchen – een Cajun kookboek” waarover ik eerder al een blog schreef.

Ingrediënten:

voor ongeveer 12 stuks

  • 175 gram bloem
  • 225 gram maismeel (de meeste toko’s of Turkse winkels verkopen het)
  • 200 gram suiker
  • 3 dl melk
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Zeef bloem en maismeel. Meng deze door elkaar. Voeg hieraan de suiker, zout en bakpoeder toe. Goed door elkaar mengen. Kluts in een andere kom de eieren. Doe hier de melk en zachte boter bij en roer dit geheel door elkaar tot een gelijkmatige massa ontstaat. Voeg het meel toe.

Doe het beslag in ingevette (muffin)vormpjes. Bak ze bruin in de oven in ongeveer 45 minuten.

mais broodjes

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

One thought on “Maisbroodjes

  1. yum yum yuummmmmm! Wat méér kan ik zeggen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s