Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Broccolisoep met tomaat en hazelnoten

Een reactie plaatsen

broccoli-tomatensoep

 

Dit is een erg lekkere én snel-te-maken broccolisoep, met aardappel, tomaat en hazelnoten! Past goed bij een herfstachtige dag.

Het recept vond ik op de website van Allerhande.

 Ingrediënten:

  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd,
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • ongeveer 300 gram broccoliroosjes
  • 200 gram aardappel, in blokjes
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 1 liter groentebouillon (van 2 tabletten)
  • 2 tomaten
  • 1 bos- of lentuitje, in ringetjes
  • 50 gram hazelnoten, grof gehakt
  • donker brood voor erbij

Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Roer de broccoli en aardappelblokjes erdoor en bak 1 minuut mee. Schenk de bouillon en de crème fraîche erbij en breng aan de kook. Snijd de tomaat en kleine blokjes. Doe het vrijgekomen vocht met de pitjes alvast bij de soep en laat meekoken. Laat de soep 15-20 minuten met een deksel op de pan zachtjes koken.

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de soep over de borden en verdeel de tomaatblokjes, bosui en hazelnoten erover. Serveer met dikke plakken donker brood.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s