Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Spaghetti met knoflookolie, tomaat, rucola en kappertjes

3 reacties

spaghetti met tomaat, rucola en kappertjes

Dit is een heerlijk en eenvoudig spaghetti-gerecht. Door het marineren van de tomaatjes en de kappertjes in de knoflookolie wordt de spaghetti zeer rijk van smaak!

Het recept komt uit een oude Allerhande.

Ingrediënten:

  • 150 ml olijfolie extra vierge
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 250 gram Romaatjes of andere kleine tomaatjes, gehalveerd
  • 6 eetlepels kappertjes
  • 300 – 350 gram (volkoren) spaghetti
  • 1 bol mozzarella, in blokjes
  • 1 zak rucola van 75 gram
  • 1 bakje basilicum, 15 gram, alleen de blaadjes

Verwarm de olie op een laag vuur in een steelpan. Bak de knoflook 2 minuten zachtjes in de olie, zorg dat hij niet gaat kleuren (als dat toch gebeurt, zoals bij mij het geval was, verwijder de knoflook dan uit de olie). Neem de pan van het vuur. Voeg de tomaatjes en de kappertjes toe en laat  1 uur marineren.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en voeg het tomaat-kappertjes-mengsel toe. In het oorspronkelijke recept wordt alle olie toegevoegd, ik vond dat te veel – kies voor wat jij lekker vindt. Voeg dan ook de rucola, mozzarella en basilicum toe en serveer direct.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

3 thoughts on “Spaghetti met knoflookolie, tomaat, rucola en kappertjes

  1. Voor hoeveel personen is dit gerecht? Lijkt me erg weinig voor 4 pers.

  2. Heb het gemaakt volgens recept maar volgende keer doe ik er 2 bollen mozzarella en meer tomaatjes doorheen. Is 1 teentje knoflook ook niet een beetje weinig?

    • Hoi Annelies, het recept is voor 4 personen. Ik vond het voldoende, ook de knoflook, maar als je houdt van een wat sterkere smaak kun je natuurlijk ook 2 teentjes gebruiken – en het hangt ook erg van de grootte van de teen af! Meer tomaatjes en mozzarella is altijd goed, dank voor de tip!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s