Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Oven-omelet met bloemkool en tomaatjes

Een reactie plaatsen

ovenomelet met bloemkool en tomaatjes schaal

 

Dit is een erg lekker én makkelijk gerecht voor een doordeweekse dag. De combinatie van gebakken bloemkool en tomaatjes (die door het verhitten extra zoet smaken) is verrassend lekker.

Het recept stond in de laatste Allerhande.

Ingrediënten:

  • 350 – 450 gram bloemkool, in kleine roosjes
  • olijfolie
  • 6 eieren
  • 60 ml melk
  • 150 gram belegen boerenkaas, geraspt
  • 360 gram gemengde kerstomaatjes
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden (of verse kruiden als je die hebt)
  • peper en zout
  • ovenschaal van 20 x 30 cm

Aan het oorspronkelijke recept heb ik de Italiaanse kruiden en peper en zout toegevoegd.

Verwarm de oven op 180 graden.

Kook de bloemkoolroosjes 3 minuten, giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de bloemkoolroosjes ongeveer 3-5 minuten, totdat ze lichtbruin kleuren. Halveer de tomaatjes.

Breek de eieren boven een ruime kom en kop de melk erdoor. Voeg de helft van de geraspte kaas aan het eiermengsel toe. Roer door en breng op smaak met de kruiden en zout en peper.

Vet de ovenschaal in, schenk het mengsel erin en doe de bloemkool erbij. Verdeel de tomaatjes met de rest van de geraspte kaas over de ovenschotel. Bak de omelet in 20 – 30 minuten goudbruin in het midden van de oven.

Serveer met een frisse gemengde salade.

ovenomelet met bloemkool en tomaatjes bord

 

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s