Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus

Een reactie plaatsen

pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus closeup

Alweer een heerlijk pompoenrecept van Ottolenghi! Eenvoudig én verrukkelijk, dus echt de moeite van het maken waard.

Het recept staat in Plenty More, het nieuwe kookboek van Yotam Ottolenghi (en ook in de laatste Allerhande).

Ingrediënten:

  • 1 grote flespompoen (1,4 kilo)
  • 1 theelepel kaneel
  • 6 eetlepels olijfolie
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 50 gram koriander + extra blaadjes voor het garneren
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 20 gram pompoenpitten
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1,5 theelepel sriracha sauce (of andere pittige chilisaus). Ideetje: omdat ik vandaag geen pittige chilisaus kon vinden, mengde ik wat zoete chilisaus met sambal

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de pompoen over de lengte doormidden, verwijder de pitten en snijd de vrucht in parten van 2 cm dik en ongeveer 7 cm lang, laat de schil zitten.

Doe de parten in een grote kom met de kaneel, 2 eetlepels olijfolie, 3/4 theelepel zout en royaal peper. Meng alles, zodat de pompoen met een dun laagje is bedekt. Leg de stukken op de schilkant op twee bakplaten en rooster ze 35 – 40 minuten tot ze gaar zijn en de bovenkant begint te kleuren. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.

Doe voor de kruidensaus de koriander, knoflook, 4 eetlepels olijfolie en een royale snuf zout in de blender. Pureer alles tot een pasta en zet opzij.

Schakel de oventemperatuur terug naar 180 graden. Strooi de pompoenpitten op een bakplaat of in een ovenschaal en rooster ze 6-8 minuten in de oven. Haal ze eruit en laat afkoelen.

Roer vlak voor je de pompoen gaat opdienen, de yoghurt en de chilisaus door elkaar. Leg de pompoenparten op een schaal, sprenkel de pikante yoghurt erover, gevolgd door de koriandersaus. Bestrooi met de pompoenpitten met daarover de extra korianderblaadjes en dien op.

Lekker met rijst of brood.

pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus schaal 2

 

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach en trainer met mensen met werk- en levensvragen en ben auteur van het boek 'Schrijf je Loopbaan'. Ik houd o.a. van schrijven, dichten, vegetarisch koken en wandelen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.