Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Tarte tatin met appel

Een reactie plaatsen

tarte tatin appel

Dit is het perfecte toetje: ziet er geweldig uit, smaakt super én is snel gemaakt!

Het recept vond ik op de website Bossert Kookwerken!

Ingrediënten:

  • 500 gram appels, geschild en in partjes
  • 75 gram dadelstroop (ik gebruikte appelstroop  – ook lekker!)
  • 50 gram boter + wat extra voor het insmeren van de taartvorm
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de dadel- of appelstroop en de boter in een pannetje. Breng rustig aan de kook en laat de boter smelten, haal dan de pan van het vuur af.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in plakjes. Vet de zijkanten van een taartvorm van ongeveer 22 cm doorsnede, in met wat boter. Schik de appelpartjes in de taartvorm en schep het stroopmengsel er overheen.

Rol het bladerdeeg uit tot een vel dat een paar cm groter is dan de omtrek van de taartvorm. Leg het bladerdeeg over de appeltjes, stop ‘m aan de randen goed in en vouw het overtollige deeg terug. Klop het eigeel los met een scheutje water en kwast hier het deeg mee in.

Bak de taart in 30 minuten gaar en goudbruin. Laat hem 15 minuten afkoelen, snijd de randen los. Leg een bord over de vorm heen en keer bord+vorm om en stort zo de taart op het bord.

Lekker met een dot slagroom, gezoet met ahornsiroop.

 

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s