Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Braziliaanse kokostaart

4 reacties

 

kokostaart mooier

Met deze prachtige én lekkere Braziliaanse kokostaart zul je zeker bewondering oogsten.
En het leuke is: de taart is helemaal niet ingewikkeld. Binnen een uur is-ie klaar. Je moet ‘m alleen ruim van tevoren maken want de taart moet na het bakken een paar uur de koelkast in.

kokostaart punt

Het recept komt uit De dunne vegetariër van Antoinette Hertsenberg.

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 1 blikje gecondenseerde melk (blikje van 397 gram)
  • 1 dessertlepel maizena
  • ongeveer een halve liter volle melk
  • 1 zakje geraspte kokos van (ik gebruikte een zakje Conimex van 98 gram)
  • 300 gram lange vingers (2 pakken)
  • 1 mespuntje zout
  • 6 eetlepels suiker
  • margarine of boter

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smeer een taartbodem in met margarine en bedek met de lange vingers: in deze ronde taartvorm van 26 cm legde ik een dubbele laag lange vingers (ik gebruikte bijna twee pakken, er zijn er nog een stuk of 8 over).

kokostaart lange vingers

 

Scheid dooier en wit van de eieren. Doe het eigeel, de gecondenseerde melk, de maizena en het zout in een pan. Gebruik het blik van de gecondenseerde melk om de volle melk af te meten en voeg 2 van deze blikken toe. Meng het geheel en breng aan de kook. Dat duurt eventjes, het wordt een mooi lobbig mengsel.

Zodra het kookt, voeg je flink wat kokos toe (ongeveer 3/4 zakje). Meng het nogmaals goed en haal het mengsel van het vuur.

Giet het hete mengsel uit de pan in de taartvorm, over de lange vingers.

kokostaart melkmengsel kokostaart eiwit

Klop de eiwitten stijf en meng ze met de suiker. Schep het schuim over het hete mengsel in de taartvorm. De taart gaat in de oven totdat het eiwit droog is en mooi bruin. Laat afkoelen. Zet de kokostaart in de koelkast zodra hij op kamertemperatuur is. Koud serveren.

 

 

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

4 thoughts on “Braziliaanse kokostaart

  1. Dag Marianne,

    De gecondenseerde melk, is dat gesuikerde melk, of ingesuikerd?
    Dank voor al je leuke recepten, je site is duidelijk en prettig!

  2. Ha Marianne,
    Ik zou deze taart graag een dag van tevoren maken en de dag erna meenemen, zou ‘ie zolang goed blijven in de koelkast denk je?

    • Ha Marjon, een dag van tevoren maken is geen probleem, als je ‘m maar goed koelt (liefst ook als je ‘m meeneemt) – anders kan de mooie bovenkant gaan inzakken ! Veel succes en plezier, hartelijke groet, Marianne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s