Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Goedgevulde pasteitjes

Een reactie plaatsen

pasteitje vier

Als voorgerecht doen ze het erg goed, deze eenvoudige, mooie en lekkere pasteitjes, gevuld met een ragout van prei, portobello paddenstoelen en tofureepjes. En samen met een frisse salade kun je ze ook prima als hoofdgerecht eten.

Het recept komt uit het kookboekje ‘Elke maandag lekker vleesvrij‘ van Andy McDonald.

pasteitje open beetje

Ingrediënten:

  • 2 grote preien, in stukjes van 1 cm
  • 2 takjes tijm, fijngehakt
  • 1 pakje tofureepjes licht of pittig gekruid
  • 2 portobello paddenstoelen (of andere lekkere paddenstoelen)
  • 1 pakje kookroom van 200 ml (ik gebruikte Alpro Soya Cuisine Light)
  • 1 theelepel grove mosterd
  • zout en peper
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan of wok en voeg de prei en tijm toe. Laat dit 10 minuten sudderen met het deksel half op de pan.

Voeg de reepjes tofu en de paddenstoelen toe en laat even meesmoren.

Schenk de kookroom erbij en kook het geheel in tot een mooi romig mengsel. Breng op smaak met mosterd, zout en peper.

Vul vier kleine vuurvaste schaaltjes of kopjes met het mengsel en bedek ze met natgemaakt bladerdeeg. Maak in het bladerdeeg 2 kleine gaatjes, zodat de stoom in de oven eruit kan.

Bak de pasteitjes 20 minuten in de oven tot het deeg goudbruin kleurt.

pasteitje open

 

 

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s