Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Pompoensoep met Thaise rode currypasta

Een reactie plaatsen

Pompoensoep met rode Thaise currypasta

Zacht, romig én pittig tegelijkertijd is deze heerlijke pompoensoep met currypasta.

Het recept vond ik op de kookblog Connoisseurus Veg.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie of kokosolie
  • ruim 1 kilo pompoen, geschild, zonder pitten, in kleine blokjes
  • 1 medium ui, grofgehakt
  • 3-4 teentjes knoflook, gehakt of geperst
  • 2-3 eetlepels Thaise Rode currypasta, afhankelijk van hoe pittig je de soep wilt (dit recept gaat uit van kant-en-klare pasta, ik gebruikte een restje zelfgemaakte rode currypasta)
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/4 theelepel zeezout
  • 1/8 theelepel peper- of chilivlokken
  • 1 eetlepel limoensap (ik gebruikte citroensap)
  • 1 liter groentebouillon (van 2 tabletten)
  • ongeveer 100 ml kokosmelk om over de soep te schenken
  • 30 – 40 gram geraspte kokos
  • handvol verse koriander, fijngehakt

Verhit de olie in een grote soeppan. Voeg de pompoen, ui, knoflook, currypasta, koriander, komijn, zout en chilivlokken toe. Roer door elkaar en bak ongeveer 8-10 minuten, totdat de ui glazig is. Voeg dan de bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat op een laag pitje ongeveer 15-20 minuten doorkoken, totdat de pompoen zacht is.

Rooster, terwijl de soep kookt, in een droge koekenpan de kokos. Blijf steeds roeren totdat het lekker geurt en de kokos een lichte goudbruine kleur heeft. Pas op dat het niet verbrandt. Laat afkoelen.

Wanneer de pompoensoep klaar is, pureer het dan met een staafmixer. Roer het limoensap erdoor. Verdeel de gepureerde soep over kommen, en gebruik een lepel om op iedere kom soep een mooi patroontje met kokosmelk te maken. Strooi er tot slot geroosterde kokos en koriander over.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s