Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Vegan vegetable korma

1 reactie

Bloemkool korma

Een korma is een traditioneel gerecht uit India, een kruidige en romige (geen pittige) curry!
In deze heerlijke vegetarische korma vind je kokosmelk, bloemkool, kikkererwten, courgette en doperwtjes. Het geheim is de kruidenpasta van tomaat-ui-gember!
Wat ook fijn is: het gerecht staat binnen 45 minuten op tafel!

Het recept vond ik op de inspirerende kookblog Connoisseurus Veg van Alissa Saenz.

Ingrediënten:

  • 2 kleine rijpe tomaten, de zaden verwijderd, in blokjes
  • 1 medium ui, in stukjes
  • 3 knoflookteentjes, in stukjes
  • een stukje gember van ongeveer 2 cm, in stukjes
  • 2 eetlepels garam masala
  • 1 eetlepel citroensap
  • blik kokosmelk, 400 ml
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel sambal oelek
  • halve theelepel zout
  • halve theelepel zwarte peper
  • ruim 400 gram bloemkoolroosjes
  • 1 blik kikkererwten, afgegoten
  • halve courgette, in blokjes
  • 170 gram doperwtjes, diepvries
  • een handvol gezouten cashewnoten per bord
  • verse koriander, voor eroverheen, grofgehakt

Doe de tomaten, ui, knoflook en gember samen in een keukenmachine of blender. Pureer tot het een zachte massa is. Doe deze tomatenmassa in een grote wokpan. Voeg kokosmelk, garam masala, citroensap, suiker, sambal, zout en peper toe. Roer goed door elkaar en verwarm. Voeg dan de bloemkool en kikkererwten toe en breng aan de kook. Laat zachtjes doorkoken, 15-20 minuten, totdat de bloemkool zacht-knapperig is, roer af en toe. Als de saus te dik wordt kun je wat water toevoegen.

Voeg dan de erwtjes en courgette toe. Laat het onder af en toe roeren nog 5 minuten zachtjes koken totdat de bloemkool en courgette zacht zijn.

Schep op de borden en strooi er cashewnoten en koriander overheen.

Lekker met rijst of met platbrood (naan).

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

One thought on “Vegan vegetable korma

  1. Lekker maar toch wel pittig door de sambal en garam massala.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s