Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Paddenstoelenstroganoff met rijst

Een reactie plaatsen

paddenstoelenstroganoff

Dit is een lekker en makkelijk maaltje voor een doordeweekse dag! En ook nog snel en goedkoop! Lekker met rijst en een salade of sperzieboontjes.

Het recept komt uit de laatste Allerhande.

Ingrediënten:

  • 500 gram kastanjechampignons
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 ml houdbare slagroom
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 275 gram rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Halveer de champignons. Verhit de boter in een hapjespan en bak de champignons op middelhoog vuur in 3 minuten goudbruin.

Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Zet het vuur laag, voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee. Voeg al roerend de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi de stroganoff met de kappertjes en serveer met de rijst en eventueel met sla, snijbonen of sperziebonen.

paddenstoelenstroganoff bord

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s