Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Pompoenquiche met vijgen en walnoten

6 reacties

quiche

Deze prachtige hartige taart smaakt werkelijk verrukkelijk! De combinatie van pompoen, walnoten, vijgen en gorgonzola is briljant! Zeer geschikt voor de feestdagen en natuurlijk voor iedere dag die je een feestelijk tintje wilt geven!

Het recept scheurde ik twee jaar geleden uit de Allerhande en vond ik nu terug – precies op het goede moment.

 

Ingrediënten:

  • 1 pompoen
  • 5-6 plakjes roomboter bladerdeeg of rol koelvers bladerdeeg
  • 60 gram walnoten
  • 200 gram vijgen (gedroogd of half gedroogd)
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 1 bekertje slagroom of kookroom, 125 ml
  • 185 gram gorgonzola
  • quichevorm 24 cm doorsnede

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in parten van 1 cm. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf.

Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Hak de walnoten grof en snijd de vijgen in stukken. Verdeel over de bodem van de vorm. Leg de pompoen er in waaiervorm op.

Klop de eieren met de (slag)room. Breng op smaak met zout en peper en schenk over de quiche. Verdeel de gorgonzola over de quiche en bak ongeveer 45 minuten in de oven.

hartige taart pompoen voorbereiding

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

6 thoughts on “Pompoenquiche met vijgen en walnoten

  1. Hij staat in de oven en wij zijn benieuwd!

  2. Hij was heerlijk! Het is zeker een blijvertje in onze winterrecepten!

  3. Misschien een ‘domme’ vraag maar gebruik je verse vijgen of gedroogde? Op de foto is zie ik nl niets van een vijg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s