Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Bosvruchtentiramisu met speculaas

1 reactie

bosvruchten tiramisu

Dit is een erg lekker en feestelijk toetje! Gemaakt van slagroom, mascarpone, speculaasjes, koffie en bosvruchten….een heerlijke combinatie. Je kunt dit toetje ruim van tevoren maken.

bosvruchten tiramisu 4

Het recept vond ik onlangs in het blad Boodschappen.

 

Ingrediënten:

(het is een recept voor 4 grote dessertglazen – je kunt er ook prima 6 wat kleinere glazen mee vullen)

  • 250 ml slagroom
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 16 speculaasjes, verkruimeld
  • 1 kop sterke koffie, afgekoeld
  • 250 gram diepvriesbosvruchten, ontdooid

Klop de slagroom stijf met de helft van de basterdsuiker en zet in de koelkast. Klop de mascarpone met de rest van de suiker en de vanillesuiker los. Spatel de slagroom erdoor.

Verdeel een laagje van 1/3 van de speculaaskruimels over 4 glazen en besprenkel met een beetje koffie. Verdeel daarover een laagje  mascarponeroom en daarover een laagje bosvruchten. Herhaal dit en eindig met een laagje bosvruchten. Zet de glazen ongeveer 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

One thought on “Bosvruchtentiramisu met speculaas

  1. Ik heb dit lekker dessert gisteren gemaakt & vond het fantastisch lekker! 🙂 MMMMMMM!
    Het presenteerde ook zo goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s