Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Ideeën voor je vegetarische kerstdiner!

Een reactie plaatsen

kerstboom

Het is bijna Kerst. Vraag je je af wat je dit jaar weer eens zult maken? Of hoe je zonder veel inspanning toch iets lekkers én feestelijks op tafel zet, waar ook niet-vegetariërs blij van worden?
Hier volgen een aantal ideeën. Bijna alle voor-, hoofd- en bijgerechten kun je goed met elkaar combineren!

Wat vind je bijvoorbeeld van dit kerstmenu?

Pastinaaksoep
***
Bloemkooltaart en Driekleurige auberginesalade
***
Tarte tatin met appel

Dat ziet er zo uit:

pastinaaksoep bloemkooltaart auberginesalade tarte tatin appel

Voorgerechten

Knolselderij-paddenstoelensoep: deze verfijnde winterse soep staat binnen een uur op tafel.

Venkel-knolselderijsoep met sinaasappelschil: in ruim een half uur is deze heerlijke, gebonden soep klaar.

Goedgevulde pasteitjes met paddenstoelen: de lekkere pasteitjes zijn gevuld met een ragout van prei, portobello paddenstoelen en tofureepjes.

Linzensalade met rucola, gedroogde tomaatjes en emmentaler: een makkelijk en tóch verfijnd voorgerecht, dat je prima van tevoren kunt maken.

Hoofdgerechten

Hartige taart pompoen biet bourguignon bordhartige cake

Mooi en erg lekker, wat wil je nog meer: Tarte tatin met witlof, geitenkaas en honing.

En dat geldt zeker ook voor deze Pompoenquiche met vijgen en walnoten.

Hartige cake met pistachenoten en geitenkaas: mooi, lekker en simpel. Omdat de cake ook koud erg lekker is, kun je ‘m goed van tevoren maken.

Deze Risotto met spruitjes is verrukkelijk – een mooi recept van Ottolenghi!

Risotto met knolselderij, wortel en salie: een mooie, winterse en erg smakelijke risotto!

Deze Bloemkooltaart ziet er indrukwekkend uit en smaakt erg goed, zowel warm als koud lekker.

De Provençaalse tian is een heerlijk hoofdgerecht, maar kun je ook goed als bij- of buffetgerecht serveren. Eigenlijk zeg ik: wat je ook maakt, maak er gewoon ook een (kleine) tian bij!

Biet Bourguignon: een mooie en erg smakelijke winterse stoofpot, geïnspireerd op de Boeuf Bourguignon.

Salades en bijgerechten

Siciliaanse venkelsalade pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus schaal 2 image

Mooi, kleurrijk en erg lekker is de Siciliaanse venkelsalade.

De Driekleurige auberginesalade van Ottolenghi is een echte topper: ziet er fantastisch uit, smaakt heerlijk en is makkelijk (vooraf) te maken!

Gegratineerde witlof met witte wijnsaus, tijm en geitenkaas: een erg lekkere én makkelijke witlofschotel!

Verrukkelijk én eenvoudig zijn deze twee gerechten van Ottolenghi: Pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus en met honing geroosterde wortelen met tahin-yoghurt.

Deze heerlijke friszure Italiaanse auberginestoofschotel eet je als een salade en kun je prima één of twee dagen van tevoren maken – de Caponata wordt alleen maar lekkerder.

Zelfgebakken brood is lekker bij iedere maaltijd en je maakt er veel indruk mee. Het fijne van dit Sodabrood is dat het zonder rijzen en kneden binnen een uur op tafel staat!

Nagerechten

bosvruchten tiramisu 2 snelle perentaart zonnig

De Tarte tatin met appel ziet er goed uit, smaakt super en is snel te maken!

Bosvruchtentiramisu met speculaas: een erg lekker en feestelijk toetje.

Voor wie van taart houdt als dessert (zoals ik), de Snelle perentaart doet z’n naam eer aan: is makkelijk te maken én smaakt heerlijk fris.

De Marokkaanse appeltaart met dadels, saffraan en kardemom smaakt fantastisch en is groot genoeg voor 16 personen (of voor minder personen een groter stuk)!

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach voor mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.