Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Wortel-auberginecurry met cashewnoten

4 reacties

wortel-auberginecurry bord

Oh, dit is zó’n lekkere curry. En heel simpel om te maken – ook de currypasta heb je zo gemaakt! En als je nog een restje bloemkool, courgette of pompoen hebt kun je dat er ook gewoon door doen – het kan niet mislukken!

Het recept scheurde ik 14 jaar geleden uit een kookblad en is nog steeds een favoriet.

Ingrediënten:

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 eetlepel garam masala of kerrie
  • 1 eetlepel suiker (ik gebruikte kokosbloesemsuiker, maar ‘gewone’ of bruine basterd kan natuurlijk ook)
  • halve serehstengel (citroengras), gepeld en in dunne ringetjes. Je kunt serehstengels kopen bij de toko, vers en bevroren. Ik heb altijd een zakje stengels in de diepvries voor dit soort doeleinden, dat is echt de moeite waard! Alternatief: wat serehpoeder.
  • olijfolie
  • 2 grote winterwortels (of andere wortels, als je die toevallig hebt), in blokjes van max. 2 cm
  • 1 grote aubergine, in blokjes van max. 2 cm
  • 1 blik gepelde tomaten à 400 gram, in stukjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 kaneelstokje
  • basilicum, grofgesneden

Maal de knoflook, suiker, sereh, garam masala en het bouillonblokje met een beetje olie fijn in de keukenmachine of blender. Zet deze currypasta even opzij.

Verhit ongeveer 2 eetlepels olie in een wok en bak de wortel op middelhoog vuur in 10 minuten lichtbruin (eventueel samen met de stukjes bloemkool of andere ‘harde’ groente). Voeg dan de aubergine toe en bak die even mee. Voeg vervolgens de currypasta toe en roerbak het geheel enkele minuten. Voeg dan de kokosmelk, tomaten en het kaneelstokje toe en breng het geheel aan de kook. Laat de curry 5-8 minuten zonder deksel sudderen en lichtjes indikken, onder af en toe roeren. Voeg de noten toe en laat nog 5 minuten sudderen. Verwijder dan het kaneelstokje en strooi de basilicum over het gerecht.

Lekker met basmatirijst!

wortel-auberginecurry pan

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

4 thoughts on “Wortel-auberginecurry met cashewnoten

  1. Dat was lekker! Ik had geen basilicum en deed er daarom wat grofgehakte koriander over. Volgende keer (ik ga dit zeker nog eens maken!) doe ik de noten denk ik pas op het allerlaatst, dan blijven ze net wat knapperiger.

  2. Was echt heerlijk! Heb er nog een courgette bijgedaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s