Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Zoete aardappel-uiensoep

Een reactie plaatsen

Zoete aardappel-uiensoep boven

 

Een lekker, makkelijk en licht soepje. Wij aten het als maaltijdsoep, maar het is ook zeer geschikt als voorgerecht!

Het recept stond onlangs in het blad Lekker (W)eten van Ekoplaza.

Ingrediënten:

  • 4 grote uien, waarvan 2 in grove stukken en 2 kleingesneden
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel boter of kokosolie
  • 1 grote zoete aardappel, geschild en in stukken
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 volle theelepel geelwortel (kurkuma)
  • 1 liter groentebouillon (van blokjes)
  • gemalen peper
  • 2 eetlepels fijngehakte verse tuinkruiden (zoals peterselie en bieslook)
  • peper en zout naar smaak

Fruit de grof gesneden ui met de laurier glazig in een soeppan in de boter of kokosolie.

Doe de zoete aardappel, knoflook en kurkuma erbij en fruit kort mee. Giet de bouillon erover en bestrooi met peper naar smaak. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat gaar worden. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Pureer de soep, inclusief het laurierblad met een staafmixer. Zet terug op het vuur en voeg de kleingesneden ui en de tuinkruiden toe. Laat nog ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Zoete aardappel-uiensoep

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s