Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Laurieraardappels

Een reactie plaatsen

laurieraardappels

Dit is een erg mooi, lekker en eenvoudig aardappelgerecht. De combinatie van gewone aardappel, zoete aardappel en rode ui, gekruid met veel laurierblaadjes, is super! Met een lekkere salade erbij heb je een volwaardige maaltijd, maar ook als bij- of buffetgerecht doet deze aardappelschotel het erg goed.

Het recept komt uit The Forest Feast van Erin Gleeson.

Ingrediënten:

  • 2-3 zoete aardappels
  • 3 kleine rode uien
  • 3 rode aardappels (of gewone als je geen rode kunt krijgen)
  • 15 gedroogde laurierblaadjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt
  • 2 eetlepels boter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Verhit de oven tot 220 graden. Snijd de aardappels en uien in 6 mm dikke plakjes. Leg de plakjes in een ingevette braadslee (van ongeveer 22 x 32 cm), afwisselend, als dominostenen.

Schuif er om de paar plakjes een laurierblaadje tussen. Besprenkel alles met 2 eetlepels gesmolten boter en 3 eetlepels olijfolie, plus zout, peper en de fijngehakte knoflook.

Bak alles in de oven tot een vork er makkelijk inglijdt en de randen krokant zijn, ongeveer 1 uur.

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s