Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Appel-rozijnenmuffins

Een reactie plaatsen

appel-rozijnenmuffins

Onweerstaanbaar zijn ze, deze appel-rozijnenmuffins! En snel gemaakt.

Het recept vond ik op de website van Allerhande.

Ingrediënten:

  • 225 gram bloem, gezeefd
  • 1 zakje bakpoeder
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 50 gram rozijnen
  • 2 appels, in heel kleine stukjes
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 1 eetlepel citroensap
  • 75 gram boter, gesmolten

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker, het gemberpoeder en een mespunt zout in een kom. Schep de rozijnen en 3/4 deel van de appel erdoor en maak in het midden een kuiltje.

Roer in een andere kom het ei los met een vork. Voeg melk, citroensap en boter toe. Schenk het mengsel in het kuiltje van de bloem en roer alles tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen bloem meer zichtbaar is.

Verdeel het beslag over de muffinvorm(pjes) en strooi de rest van de appel erover. Zet de vorm(pjes) op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ongeveer 20 min. goudbruin en gaar. Neem ze uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.

appel-rozijnenmuffins schaal

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s