Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Pizza met spruitjes en mozzarella

2 reacties

pizza met spruitjes bakplaat

Spruitjes op de pizza, het klinkt misschien vreemd, maar het is werkelijk érg lekker!
De pizza is verder belegd met tomatensaus, geraspte kaas, mozzarella, een beetje groene pesto en pijnboompitten.

De pizzabodem is zelfgemaakt, maar als je geen tijd of zin hebt kun je natuurlijk ook een kant-en-klare bodem gebruiken.

Pizza met spruitjes bord

Het recept is geïnspireerd op een recept van de website Spruitjes, ja natuurlijk.

Ingrediënten:

  • 500 gram spruitjes, schoongemaakt, gehalveerd en in 5 minuten met een beetje zout beetgaar gekookt
  • ongeveer 300 gram tomatensaus
  • ongeveer 100 gram geraspte belegen kaas
  • 1 bol buffelmozzarella, in stukjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 – 3 eetlepels groene pesto
  • pizzadeeg, voldoende voor 4 personen
  • basilicumblaadjes
  • peper en zout

Op deze blog vind je twee recepten voor pizzadeeg: het basisrecept voor pizzadeeg en het deeg voor pizza en platbrood.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak uit en bekleed de met bakpapier beklede bakplaat (of bakplaten) ermee. Strijk de tomatensaus erover en verdeel er eerst de geraspte kaas en dan de spruitjes en de stukjes mozzarella over. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Lepel er met een theelepeltje wat pesto over en bestrooi de pizza met de pijnboompitten.

Bak de pizza in een voorverwarmde oven in ongeveer 10 minuten lichtbruin en gaar. Verdeel de in reepjes gesneden basilicum erover. Eet smakelijk!

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

2 thoughts on “Pizza met spruitjes en mozzarella

  1. Hallo Marianne,
    Ik ben werkzaam voor een tijdschrift en zou dit recept graag willen gebruiken voor een artikel over spruitjes. Kun je laten weten op welk adres ik je het beste kan mailen? Dan licht ik mijn vraag even toe.
    Groeten,
    Racheda Kooijman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s