Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Foe Jong Hai

Een reactie plaatsen

Foe Jong Hai van boven

Als ik aan Foe Jong Hai denk, denk ik allereerst aan de afhaal-chinees en zie ik een grote plastic bak vol ei, een beetje groente en veel saus voor me. Als kind vond ik het heerlijk, nu best lekker voor een keertje, maar niet echt iets wat ik regelmatig wil eten.
Zélfgemaakte Foe Jong Hai daarentegen, is erg lekker, zeker met wat minder ei en veel méér groenten en zelfgemaakte zoet-zure gembersaus!

De recepten komen uit Het Groot Indonesisch Kookboek van Beb Vuyk. Vis en vlees heb ik vervangen door vegetarische vleesvervangers.

Ingrediënten

Voor de omelet:

  • 5 eieren
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olie
  • peper
  • zout

Voor de vulling:

  • ongeveer 200 gram vegetarische spekjes (of andere vleesvervanger)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • het gele gedeelte van 2 preien, in ringen
  • 4-5 kleine worteltjes, kort gekookt
  • 3 – 4 eetlepels doperwtjes, diepvries
  • 2 eetlepels tomatenketchup

Voor de zoet-zure gembersaus:

  • 2 dl bouillon
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel bakgember, gehakt
  • 1 eetlepel olie
  • halve eetlepel maizena

Bak de spekjes in de olie, voeg er de knoflook en prei aan toe en bak die even samen. Roer er daarna de worteltjes, doperwten en tomatenketchup doorheen.

Roer de eieren met knoflook, zout en peper los. Bak de omelet aan beide zijden, vul hem, sla hem dubbel en giet de gembersaus er overheen.

Eet met witte rijst.

Gembersaus: Hak de sjalotten en knoflook samen fijn en bak in de olie. Voeg er de gemberpoeder aan toe, samen met de tomatenpuree, de bouillon en de azijn. Bind het sausje met de maizena en roer er de bakgember doorheen.

Foe Jong Hai

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s